Nom d'objecte
cassola
Producció
ceràmica reduïda medieval
Cultura/Període
Medieval i moderna
Material
ceràmica
Tècnica
a torn
Seca
Datació
1300 / 1350
Ubicació
Exposició permanent
Nom jaciment
Municipi
Tàrrega (Europa, Espanya, Catalunya, Lleida, Urgell)
Mides
133 x 309 x 278 mm
Descripció
Llegir més
Peça de ceràmica de cocció reductora, de més amplada que alçada, amb el llavi cap enfora i la vora obliqua. Presenta un perfil ovoide i bec abocador. Les mostres de la seva utilitat resulten de les restes de l'acció de combustió i, malgrat que s'ha identificat com a greixera, també rep el nom de cassola de forma general. La greixera, cuita amb tècnica de cocció oxidant-reductora, presenta un desgreixant majoritàriament calcari i partícules daurades visibles en superfície, on les parets exteriors es troben engalbades d'una tonalitat grisosa. Per les característiques de la peça, es pot tractar d'una producció de caire local. Tindria una nansa confrontada al bec, de secció de cinta, la qual, suposadament, baixaria des de gairebé la boca fins el mig del cos. La base és plana, engruixida vora el contacte amb les parets i més prima al centre. Com a decoració i marcant el cos central, hi ha una línia incisa.
© Museu comarcal de l'Urgell-Tàrrega
Omeka ID
1187